VIKING RALLY 2023
DE VIDEO VAN THE VIKING RALLY 2023


HET VERHAAL ACHTER DE VIKING RALLY


Een deel van het foto album

Het startschot

Het startschot werd gegeven in Kopenhagen, waar we de eerste dag ook samen overnachtten. De volgende ochtend begon het echte avontuur! We reisden in een lang konvooi over de indrukwekkende Sontbrug van Denemarken naar Zweden - iets dat niet op je bucket lijstje staat! Overdag brachten we vele uren onderweg door en 's avonds ontmoetten we elkaar altijd in een van onze Vikinghotels om onze legendarische verhalen vanaf de weg te vertellen.Zoals altijd werden er in elke fase punten verzameld. Het team met de meeste punten aan het einde van de week heeft de loting gewonnen!.

De route

De Viking Rally was niet voor watjes! De totale route was meer dan 2500 km lang, de wegen waren ijzig en de temperaturen lagen vaak onder -10°C. Een hele uitdaging voor de wagen en het team dus! 's Avonds kon je natuurlijk wel ontspannen in één van onze Viking hotels.

 

De dagelijkse etappes dwars door de sneeuw hadden een gemiddelde van 400 km per dag, dus deze rally was voor de echte doorzetters! Het doorzettingsvermogen werd tijdens de route beloond met de prachtigste uitzichten van Zweden en de meest ongerepte landschappen van Noorwegen.

Vertrekdata

In één week tijd reed je over de mooiste wegen van Noorwegen. Je ging van parel naar parel en overnachtte telkens in moderne, comfortabele hotels op prachtige locaties.

 

Voor deze editie waren er twee startmomenten: een eerste groep op zaterdag 01 April en een tweede groep op zondag 02 April.
Dit telkens vanuit Kopenhagen.

 

Wij kwamen aan in Kopenhagen op zaterdag 01 April 2023, en vertrokken vervolgens aan de start op zondag 02 April 2023.