VIKING RALLY 2024


Team Ramblebee is terug voor de Viking Rally 2024, en dit keer nemen we opnieuw deel met onze krachtige Dodge Ram 1500.
Na een succesvol eerste jaar zijn we vastberaden om nog betere prestaties neer te zetten.
Met een enthousiast team van vrienden hebben we onze Dodge Ram 1500 geoptimaliseerd voor deze uitdaging.
Achter de schermen werken we hard om onze strategie te verbeteren en de technische aspecten van de auto te fine-tunen.
De Viking Rally 2024 biedt ons niet alleen een podium om te laten zien wat we hebben geleerd, maar ook om te genieten van de opwinding en samenhorigheid van de rallywereld. Met de kracht van de Dodge Ram 1500 gaan we vol vertrouwen het avontuur tegemoet, strevend naar meer plezier en succes in deze spannende race.

Deze editie gaan we rijden voor het goede doel, namelijk stichting Noah4all!


Viking Rally


Viking Rally is zonder twijfel een van de meest adembenemende en avontuurlijke roadtrips ter wereld. In 7 etappes rijden we over kronkelende wegen langs bevroren meren, imposante bergen en fjorden tot in het hartje van Scandinavië. Deze rally vormt de ultieme uitdaging voor ons en onze auto!

Concept


Het startschot wordt gegeven in Kopenhagen, waar we ook samen overnachten de eerste dag. De volgende ochtend begint het echte avontuur! We rijden in een lange colonne over de indrukwekkende Sontbrug van Denemarken naar Zweden - meteen eentje om van onze bucketlist te schrappen!

 

Overdag zijn we heel wat uren ‘on the road’, en ’s avonds spreken we telkens af in een van onze viking hotels om onze legendarische verhalen van onderweg met elkaar te delen.

 

Er vallen zoals gewoonlijk elke etappe punten te verzamelen. Het team dat aan het einde van de week de meeste punten verzamelt, wint de Viking Rally!De Route


De Viking Rally is niet voor watjes! Onze totale route is meer dan 2500 km lang, de wegen zijn ijzig en de temperaturen liggen vaak onder -10°C. Een hele uitdaging voor onze wagen en ons team dus! ’s Avonds kunnen we natuurlijk wel ontspannen in één van onze Viking hotels.

 

De dagelijkse etappes dwars door de sneeuw hebben een gemiddelde van 400 km per dag, dus deze rally is voor de echte doorzetters! Ons doorzettingsvermogen wordt tijdens de route beloond met de prachtigste uitzichten van Zweden en de meest ongerepte landschappen van Noorwegen.Extra activiteiten- Ice track Driving, Circuit rijden op ijs!
- Curling, Initiatieles op authentieke piste!

- Njardarheimr, Bezoek aan een Viking dorp!


Het ontwerp van de Dodge Ram "Ramblebee"


Het Ontwerp
Het Ontwerp